Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten x

Biografie

Als Monique Smit en Tim Douwsma ook maar iets met elkaar gemeen hebben, dan is het wel hun gedrevenheid en passie voor entertainment en muziek. Monique en Tim zijn daarbij gezegend met een multi-talent en de showbizz zit bij beide al van jongs af aan in het bloed. Een klik tussen de twee is dan ook geen toeval en een samenwerking aangaan een logisch vervolg.

Smit en Douwsma kennen elkaar vanuit de wandelgangen bij de TROS, waarna een hernieuwde kennismaking plaatsvond bij het tv-programma ‘Sterren Dansen Op Het IJs’. Na de opname van het eerste, uptempo duet Een Zomeravond Met Jou, waarmee het duo in 2011 een eerste hit op hun naam zette, volgt er nu een compleet album.

Onder muzikale leiding van Jan Smit en Edwin de Groot (o.a. verantwoordelijk voor hits van Jeroen van der Boom en Yes-R), hebben Monique en Tim twaalf duetten opgenomen in de VoTown Studio te Volendam. Het debuutalbum van het duo, getiteld Grenzeloos, wordt 24 mei uitgebracht.

De release is op 22 maart voorafgegaan door de single Langzaam Wordt Het Zomer, waarmee Monique & Tim de nummer 7 positie in de single Top 100 behaalden. Het vrolijke, zonnige liedje met een vleugje reggae is geschreven door Jan Smit met tekst van de hand van Jan Dulles (3JS).  Als opvolger van deze top 10 hit verschijnt 31 mei het nummer Even Niet Hier op single, geschreven door Jan Smit.

Dulles schreef ook de tekst voor het liedje Daarom Jij. Het leeuwendeel van de songs op het album zijn echter geschreven door Jan Smit.

“Wij Zijn Één is toch wel mijn favoriete nummer op het album. Een echt zwijmelnummer. De muziek is prachtig en er zit een geweldige brug in het liedje,” aldus Monique. “Op de tweede plek komt voor mij Alles En Jou. Een leuke tekst en een te gek liedje waar je vrolijk van wordt.”

Tim vindt het wat moelijker om een liedje uit te kiezen: “Voor mij zijn alle nummers, zowel de up-tempo als de ballads eigenlijk wel dierbaar. Sommige liedjes zijn wat vrolijker, andere weer wat serieuzer. Maar elk nummer heeft zijn eigen verhaal en ritme. Ik ben erg trots op het album dat Monique en ik hebben opgenomen en ik vond het een eer om samen te werken met een vakman als Jan Smit. Daarnaast is het ontzettend leuk om met Monique te werken. We hebben altijd lol en voelen elkaar goed aan. We zijn er nu echt klaar voor om te gaan knallen”.

Monique Smit werd onlangs door kinderen gekozen tot meest favoriete TV presentatrice, waardoor zij de Mediasmarties Award 2012 in ontvangst mocht nemen. Zij presenteert al vijf jaar het populaire TV programma ‘Kids Top 20’ en is tevens presentatrice van de familiespelshow 'Mijn Vader Is De Beste'. In 2008 debuteerde Monique als zangeres met het album Stel Je Voor, in 2010 gevolgd door het album Verder. Van beide albums verschenen meerdere singles.

Tim Douwsma speelde een kleine rol in de Nederlandse speelfilm “De Hel van ‘63” en in de tv-serie ’Zaak Zappendael’. Hij is presentator van het programma ‘Karaoke Kids’ en bracht eveneens al een flink aantal singles op zijn naam. Hij was onlangs ook één van de deelnemers aan ‘De Beste Zanger Van Nederland’.

Met Monique en Tim is de Nederlandse muziekwereld een uniek, ijzersterk duo rijker. Het tweetal kan niet wachten om de liedjes live ten gehore te brengen. Vanaf het voorjaar zullen zij samen gaan optreden in Nederland en België.